header banner
Default

BitCoins aktueller Preis ne ist?


Her ne kadar BTC ilk çıkan kripto para olsa da bugün hala geniş bir ilgi görmektedir. Tüm Kripto varlıklarda olduğu gibi fiyatları gün içinde değiştiği için Bitcoin fiyatı ne kadar pek çok kişi tarafından sorulmaktadır.

Endüstri Medya Grup

Eğer güncel fiyatları arıyorsanız Türk lirası bazında 560.613.14 TL’dir. Dolar bazında 27.678.20 USD iken euro bazında 26.041.11’dir. Ne var ki söz konusu rakamların sabit olduğu düşünülmemelidir. Tüm Coinler gün içinde gerek inme gerekse çıkma şeklinde büyük değişimler gösterebilmektedir.

Bu bakımdan Bitcoin fiyatı ne kadar diyorsanız, o ana göre, tekrar göz atmanız tavsiye edilmektedir. Bu sayede daha doğru sonuçlar da alınabilir. Yazımız bilgilendirme için hazırlanmış olup yatırım tavsiyesi değildir.

Bitcoin Fiyatını Hangi Faktörler Etkiler?

VIDEO: Kripto paraların fiyatları neye göre belirleniyor?
Çağdaş Yiğit

Bitcoin'in ve diğer kripto para birimlerinin fiyatı birkaç önemli faktörden etkilenir. Bitcoin fiyatı konusunu nelerin etkilediği birçok kişinin aklında soru işareti oluşturabilmektedir. Genel hatları ile bahsetmek gerekirse bunlar şöyledir:

Sınırlı Tedarik
Spekülasyonlar
Erişilebilirlik ve Likidite
Riskler
Ayrıca Bitcoin fiyatı tüm bunların yanı sıra değişik faktörlerden de etkilenmektedir. Bunların her biri aşağıdan yine görülebilir.

Sınırlı Tedarik
Bitcoin'in sınırlı bir arzı vardır ve yeni Bitcoin'lerin üretilme hızı yaklaşık olarak her dört yılda bir yarıya iner. Söz konusu durum “Halving” olarak da bilinmektedir. Bu sınırlı arz, Bitcoin fiyatı konusunu etkileyebilmektedir.

Yaşanan Spekülasyonlar
Spekülasyon, kripto para piyasasında önemli bir rol oynar. Medya yorumları ve genel piyasa duyarlılığı, Bitcoin'in fiyatını etkileyebilir. Olumsuz haberler veya duygular fiyatların düşmesine neden olurken, olumlu haberler fiyatları yukarı çekebilir. Bitcoin fiyatı da bunun sonucunda etkilenebilir.

Erişilebilirlik ve Likidite
Bitcoin'in mevcudiyeti ve likiditesi, fiyatını etkileyen önemli faktörlerdir. Daha fazla kullanım durumu ve benimseme açıklandıkça, Bitcoin piyasası fiyat dalgalanmaları yaşayabilir. Örneğin yeni bir platform ödeme yöntemi olarak Bitcoin'i kabul ettiğini beyan ederse bu durum Bitcoin fiyatı üzerinde gözlemlenebilir.

Riskler
Dijital bir para birimi olan Bitcoin, özellikle siber güvenlik alanında çeşitli risklere maruz kalmaktadır. Siber saldırılar ve bilgisayar korsanlığı olayları, Bitcoin'in güvenlik algısını ve dolayısıyla fiyatında artma ya da azalmalara yol açabilmektedir.

Geçmiş Dönemlerde BTC Grafiği Nasıldı?

VIDEO: BİTCOİNİN DEĞERİNİ NE BELİRLİYOR?
BZ TV

Peki ilk zamanlarında Bitcoin fiyatı nasıldı? Bitcoin grafiği geçmişe yönelik olarak da birçok kişinin ilgisini çeker.  Bitcoin 2009'da ilk piyasaya sürüldüğünde, fiyatı sıfır olmuştur. Ancak bir yıl içinde erken büyümesini sergileyerek 0,06 USD'ye tırmanmıştır.

2009 ardından Bitcoin fiyatı incelendiğinde, pek çok  değişiklik yaşandığı görülmektedir. Örnek olarak 2011 yılında değeri 6,05 USD'ye ulaşmıştır. 2013 senesine bakıldığında ise 189,54 ABD doları görülmektedir. Ayrıca bilindiği gibi kripto para fiyatları anlık olarak değişmektedir. Tüm bu durumlar, kripto para piyasasının stabil olmadığını, aksine sürekli değişimlerin yaşandığını da göstermektedir.

Bu sebeple Bitcoin fiyatı ne kadar diyorsanız borsalar aracılığıyla takip etmeniz önerilmektedir. Bu kapsamda çok sayıda seçenek yer almakta olup Binance de bunlardan bir tanesidir.

Bununla birlikte, Bitcoin'in fiyatının yalnızca yıllar içinde değişmediğini not etmek önemlidir. Kripto endüstrisi oldukça değişkendir. Fiyatlar günler, saatler ve hatta dakikalar içinde önemli değişimlere uğrayabilir.

Bitcoin Bugün Nerelerde Kullanılıyor?

VIDEO: Bitcoin’i 1$’dan alan adamdan çılgın fiyat tahmini! | IBW2023 | 22 Ağustos 2023
Coinkolik

Bitcoin kullanım alanları günümüzde küresel çapta oldukça geniştir. Bu konu da kripto para konusuna ilgi duyan kişiler tarafından zaman zaman düşünülen konu başlıkları arasındadır. Bunlara örnek vermek gerekirse kullanım alanlarıyla beraber bazıları şu şekildedir:

AMC - Bitcoin, sinema biletlerinde
AT&T - Çevrimiçi faturalar ve hizmetlerde
com – Platformda yer alan ürünler
PayPal - PayPal aracılığıyla Bitcoin, kripto ödemeleri sunan herhangi bir satıcıda bir ödeme yöntemi
Starbucks - Starbucks mağazalarında kahve ve diğer ürünleri satın Alma
Tesla - Çevrimiçi mağazasından ürün seçmesine ve satın alma
Time Magazine - Time Magazine'e abone olma
CheapAir - Uçuş ve otel rezervasyonlarında
ExpressVPN - ExpressVPN hizmetlerine abone olma
Microsoft - Microsoft Store'da bulunan dijital ürünler
Söz konusu firmalar Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini ödeme olarak kabul eden şirketlerin sadece bazılarıdır. Bunların haricinde farklı kullanım alanları yine mevcuttur. Bitcoin’in kullanım alanlarının artması, ayrıca Bitcoin fiyatı konusuna da etki edebilmektedir.

Sources


Article information

Author: Patricia Davis

Last Updated: 1703091362

Views: 716

Rating: 4.9 / 5 (105 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Davis

Birthday: 1962-12-27

Address: 0076 Charles Parks, Michaelfurt, IA 26173

Phone: +4435507574409646

Job: Computer Programmer

Hobby: Sculpting, Robotics, Photography, Badminton, Tennis, Web Development, Singing

Introduction: My name is Patricia Davis, I am a dedicated, proficient, rich, variegated, Gifted, rare, vivid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.